Események betöltése

Budapest Klasszikus Film Maraton 2019

  • Ez az esemény elmúlt.

szeptember 4, 2019 @ 10:00 de. - szeptember 11, 2019 @ 10:00 du.

2019. szeptember 4. és 11. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Klasszikus Film Maraton, a főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválja.

A restaurált klasszikus filmek seregszemléjén nyolc nap alatt mintegy 100 filmet láthat a közönség több budapesti moziban és idén is lesznek Egerben és Győrben vetítések. Budapestre érkezik Pierre RichardMichael NymanUdo KierJohanna Ter Steege és Magda Vášáryová is. Budapesten a Szent István Bazilika előtt ismét lesznek ingyenes szabadtéri vetítések.

Az idei program a film és a zene közel 125 éves közös történetét és fejlődését mutatja be. A filmzenetörténeti válogatásban helyet kapnak megzenésített némafilm klasszikusok, világhírű musicalek, mint például az Ének az esőben, az Óz, a csodák csodája, legendás film noir-ok a Máltai sólyomtól A szamurájig, western eposzok, a filmművészet kiemelkedő zenei témájú kultfilmjei, mint a Jazzkirály, a Mindhalálig zene, az Evita, a Rocky Horror Picture Show, és csodálatos magyar zenés filmek is.

Először láthatja a közönség a teljeskörűen restaurált Meseautót, melyhez egy izgalmas kiállítás is kapcsolódik majd. A rendszerváltás 30. évfordulóját külön filmes blokkal ünnepli a 3. Budapesti Klasszikus Film Maraton. A 80-as évek olyan magyar zenés kultuszfilmek frissen felújított változatait is megtekinthetik a nézők, mint az Eszkimó asszony fázik, Kopaszkutya, István, a király.

Részletek

Kezdés:
szeptember 4, 2019 @ 10:00 de.
Vége:
szeptember 11, 2019 @ 10:00 du.
Esemény kategória:
Honlap:
http://filmarchiv.hu/hu/filmmaraton

Helyszín

Budapest
View all Események